
Onze bieren
De abdijbieren van Sancti Adalberti worden ambachtelijk gebrouwen met granen van biologische teelt. Toevoeging van lindebloesem zorgt voor een eigen karakter en een heerlijke geur. De bieren zijn ongefilterd en ongepasteuriseerd en kennen een nagisting op fles. Sancti Adalberti is geënt met het water uit de bron op de Adelbertusakker in Egmond-Binnen waarvan wonderverhalen vertellen over de genezende werking. Gebrouwen in licentie met de abdij van Egmond en daarmee het enige Nederlandse Benedictijner abdijbier.

Egmondse Witte
De ‘eigenweizen’ witte is een 3-granen Weizenbier gebrouwen naar Duitse stijl, dat wil zeggen met meer dan 50% tarwemout. De drie verschillende aroma-hopsoorten zorgen voor een subtiele en aangename bitterheid. Het bier schuimt mooi wit, kleurt goud in het glas en is lichtgesluierd. 5 % vol.

Egmondse Blonde
De Egmondse Blonde omschrijft zich het best als een blond aromatisch abdijbier met een mooie bitterheid van de Sorachi-Ace hop en een licht alcohol gehalte. Ideaal als aperitief bier, daar de bitterheid de eetlust opwekt. De geur is aromatisch, citrusachtig. De hoofdsmaak is licht moutig, bitterig. De afdronk is zoetig, bitter.

Egmondse Dubbel
De Egmondse Dubbel omschrijft zich het best als een traditioneel Dubbel abdijbier, met een vol mout-aromatische smaak en een lichte bitterheid. De geur is moutig, caramel, zoetig. De hoofdsmaak is aromatisch moutig, caramel, zoetig. De nasmaak is zoetig, moutig, bitterig.

Egmondse Tripel
Deze krachtige tripel kleurt goudblond in het glas. Hij heeft een uitgesproken hoppige bitterheid met bloemige toetsen, een bittere afdronk en een getemperd zoetje. Een karaktervol abdijbier. Verkrijgbaar op fust van 20 l en op flessen van 75 en 33 cl. 7,5% vol.

Pastorale
Een zinnenstrelend Egmonds winterbier. De rijke geur heeft zowel fruitige als kruidige kenmerken. De volle moutige caramelsmaak met een frisse toets van lindebloesem maakt van Pastorale een hartverwarmend bier.

Abdijbock
Heerlijkheid van Egmond
Er werden 4 biologische mouten gebruikt: Bio Munchenermout, Bio Caramunich, Bio Carafamout, Bio Roastmout. Als hopsoorten koos onze brouwmeester voor Hallertau en Kent Goldings. Bovengistend gebrouwen, ongepasteuriseerd, ongefilterd met nagisting op fles. Dat zorgt voor een dieprode Abdijbock met een geur van caramel en gebrande mout. De hoofdsmaak is caramelzoet, bitterig. De nasmaak is moutigzoet, bitterig en verwarmend, ideaal voor de herfsttijd.