Onze bieren2019-03-13T09:24:05+01:00

Onze bieren

De abdijbieren van Sancti Adalberti worden ambachtelijk gebrouwen met granen van biologische teelt. Toevoeging van lindebloesem zorgt voor een eigen karakter en een heerlijke geur. De bieren zijn ongefilterd en ongepasteuriseerd en kennen een nagisting op fles. Sancti Adalberti is geënt met het water uit de bron op de Adelbertusakker in Egmond-Binnen waarvan wonderverhalen vertellen over de genezende werking. Gebrouwen in licentie met de abdij van Egmond en daarmee het enige Nederlandse Benedictijner abdijbier.

Egmondse Weizen

Een Weizenbier gebrouwen naar Duitse stijl, dat wil zeggen met 50% gerstemout en 50% tarwemout. De twee aroma-hopsoorten zorgen voor een subtiele en aangename bitterheid. Het bier schuimt mooi wit, kleurt goud in het glas, is lichtgesluierd en kenmerkt zich door de geur van kruidnagel en banaan. 5 % vol.

MEER INFO

Egmondse Blonde

De Egmondse Blonde omschrijft zich het best als een blond aromatisch abdijbier met een mooie bitterheid van de Sorachi-Ace hop en een licht alcohol gehalte. Ideaal als aperitief bier, daar de bitterheid de eetlust opwekt. De geur is aromatisch, citrusachtig. De hoofdsmaak is licht moutig, bitterig. De afdronk is zoetig, bitter.

MEER INFO

Egmondse Dubbel

De Egmondse Dubbel omschrijft zich het best als een traditioneel Dubbel abdijbier, met een vol mout-aromatische smaak en een lichte bitterheid. De geur is moutig, caramel, zoetig. De hoofdsmaak is aromatisch moutig, caramel, zoetig. De nasmaak is zoetig, moutig, bitterig.

MEER INFO

Egmondse Tripel

Deze krachtige tripel kleurt goudblond in het glas. Hij heeft een uitgesproken hoppige bitterheid met bloemige toetsen, een bittere afdronk en een getemperd zoetje. Een karaktervol abdijbier. Verkrijgbaar op fust van 20 l en op flessen van 75 en 33 cl. 7,5% vol.

MEER INFO

Pastorale

Een zinnenstrelend Egmonds winterbier. De rijke geur heeft zowel fruitige als kruidige kenmerken. De volle moutige caramelsmaak met een frisse toets van lindebloesem maakt van Pastorale een hartverwarmend bier.

MEER INFO

Abdijbock

Heerlijkheid van Egmond
Er werden 4 biologische mouten gebruikt: Bio Munchenermout, Bio Caramunich, Bio Carafamout, Bio Roastmout. Als hopsoorten koos onze brouwmeester voor Hallertau en Kent Goldings. Bovengistend gebrouwen, ongepasteuriseerd, ongefilterd met nagisting op fles. Dat zorgt voor een dieprode Abdijbock met een geur van caramel en gebrande mout. De hoofdsmaak is caramelzoet, bitterig. De nasmaak is moutigzoet, bitterig en verwarmend, ideaal voor de herfsttijd.

MEER INFO