Ons verhaal2019-04-27T23:33:53+02:00

Ons verhaal

In 2009 is Peter Lassooy, oprichter van Sancti Adalberti, begonnen met het idee om biologische abdijbieren te brouwen. Na lange tijd in België te hebben gebrouwen is sinds 2018 Brouwerij Egmond geopend in Egmond aan den Hoef. Onze missie is dat wij brouwen voor iedereen. In de breedste zin van het woord. Wij brouwen voor een betere wereld, om mensen te verbinden en onze passie te delen.

.

.

Duurzaam

Brouwerij Egmond is ontstaan met de gedachte om op de meest duurzame manier de mooiste bieren te brouwen. Op dit moment heeft Brouwerij Egmond een van de meest moderne brouwinstallaties. De brouwketel wordt verwarmd door middel van een stoomgenerator en alle restwarmte wordt opgeslagen en hergebruikt bij een volgend brouwproces.  Lees meer.

.

.

.

Biologisch

De bieren van Brouwerij Egmond worden ambachtelijk gebrouwen met granen van biologische teelt. De brouwerij is SKALL gecertificeerd, dat betekent er op biologische wijze wordt gebrouwen. Dit is, in combinatie met abdijbier, uniek en nergens terug te vinden in de wereld.

.

.

.

Licentieovereenkomst Abdij van Egmond

Sancti Adalberti is geënt met het water uit de bron op de Adelbertusakker in Egmond-Binnen. Gebrouwen in licentie met de abdij van Egmond en daarmee het enige Nederlandse Benedictijner abdijbier.

.

.

Samenwerking Zorgboerderij De Klompenhoeve

Na het brouwproces blijft er een grote hoeveelheid bierbostel (mout) over. De bierbostel weggooien is zonde en past ook niet bij onze filosofie. Om dit te voorkomen zijn wij een samenwerking aangegaan met Zorgboerderij de Klompenhoeve. De bierbostel is nu het basisvoer van de geiten. Deze geiten produceren melk, waar vervolgens kaas van wordt gemaakt. Onze bierbostel ruilen wij voor de geitenkaas van de Klompenhoeve, welke je kunt proeven in ons Proeflokaal.

.

.

Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Geef aan dat je minimaal 18 jaar bent. Zo niet klik op exit.