“people, planet, profit”ONS VERHAAL

Onze missie is dat wij brouwen voor een betere wereld, om mensen te verbinden en onze passie te delen.

Het begin.In 2009 is het idee ontstaan
om in Egmond biologische
abdijbieren te gaan brouwen.

Na een lange tijd het bier in België te hebben laten brouwen, is in 2018 Brouwerij Egmond feestelijk geopend in Egmond aan den Hoef, door de Abt van de Abdij van Egmond en door de Burgemeester.

https://www.brouwerijegmond.nl/wp-content/uploads/2019/11/IMG_20180217_114050-1200x900.jpg

Onze missieis dat wij brouwen voor een betere wereld, om mensen te verbinden en onze passie te delen.

Onze uitgangspunten zijn gebaseerd op het concept van “people, planet, profit”, waarbij de prioriteit ligt bij mens en milieu en financiële resultaten alleen noodzakelijk worden geacht voor onze continuïteit.

https://www.brouwerijegmond.nl/wp-content/uploads/2019/11/ppp.jpg
https://www.brouwerijegmond.nl/wp-content/uploads/2019/11/AN9A6264-e1572787780249.jpg

Onze missievertaalt zich in een aantal uitgangspunten,
die leidend zijn voor ons dagelijkse handelen:

Autonoom en zelfstandig

Brouwerij Egmond is een autonome en zelfstandige brouwerij, die haar eigen weg kiest en niet onder invloed staat van Ă©Ă©n van de grote brouwerijen. Dit biedt ons de mogelijkheid naar onze eigen kernwaarden en uitgangspunten te handelen.

https://www.brouwerijegmond.nl/wp-content/uploads/2019/11/AN9A6377-e1574016436154.jpg
Langdurige relaties

Brouwerij Egmond streeft naar langdurige, open relaties met haar omgeving.
Dit geldt voor klanten, leveranciers, aandeelhouders en lokale overheden. Korte termijn gewin staat hierbij niet voorop maar een respectvolle samenwerking is het uitgangspunt.

Duurzaam

Brouwerij Egmond is ontstaan met de gedachte om op de meest duurzame manier de mooiste bieren te brouwen. Op dit moment heeft Brouwerij Egmond een van de modernste brouwinstallaties. De brouwketel wordt verwarmd door middel van een stoomgenerator en alle restwarmte wordt opgeslagen en hergebruikt bij een volgend brouwproces.

https://www.brouwerijegmond.nl/wp-content/uploads/2019/11/duurzaamheid-320x458.jpg
Biologisch

De bieren van Brouwerij Egmond worden ambachtelijk gebrouwen met granen van biologische teelt. De brouwerij is volledig SKALL gecertificeerd, dat betekent er op biologische wijze wordt gebrouwen. Dit is, in combinatie met abdijbier, uniek en nergens terug te vinden in de wereld.

bio teken
Rol in de lokale economie

Brouwerij Egmond vindt het belangrijk de lokale economie te ondersteunen door middel van het gebruik van biologische producten, vervaardigd in de nabijheid van de brouwerij. Zo worden lokaal geproduceerde kaas, brood en worst in het Proeflokaal geserveerd tijdens rondleidingen en proeverijen.

Circulair

Brouwerij Egmond streeft naar circulair gebruik van haar bijproducten. Een voorbeeld is onze relatie met de Klompenhoeve.
Na het brouwproces blijft er een grote hoeveelheid bierbostel (mout) over. De bierbostel weggooien is zonde en past ook niet bij onze filosofie. Om dit te voorkomen zijn wij een samenwerking aangegaan met Zorgboerderij de Klompenhoeve. De bierbostel is nu het basisvoer van de geiten. Deze geiten produceren melk, waar vervolgens kaas van wordt gemaakt. Onze bierbostel ruilen wij voor de geitenkaas van de Klompenhoeve, welke je kunt proeven in ons Proeflokaal.

https://www.brouwerijegmond.nl/wp-content/uploads/2019/11/klompenhoeve-geiten-en-bostel-797x400.jpg
Het bieden van kansen

Brouwerij Egmond streeft ernaar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden om werkervaring op te doen. Dit kan zowel gelden voor bijvoorbeeld jongeren als ook nieuwe Nederlanders, die zo aan de Nederlandse cultuur kunnen wennen.