UncategorizedUitgifte X! een groot succes!

https://www.brouwerijegmond.nl/wp-content/uploads/WhatsApp-Image-2020-06-20-at-18.07.54-1280x853.jpeg

Na een jaar lang wachten, was het zaterdag 20 juni dan eindelijk zo ver.
Al diegenen die een jaar geleden één of meerdere flessen van het 10-jarig jubileumbier X! gekocht hadden, mochten deze nu ophalen en eindelijk gaan genieten van weer een hoogstandje van brouwmeester Albert Hoffmann.

Vorig jaar juli waren allen, na aanschaf van een certificaat op naam en nummer, welkom in de Abdij van Egmond en na een welkomstwoord van Abt Gerard Mathijsen, gingen allen in een stille processie naar het haventje van Egmond-Binnen, waar een boot met het bier klaar lag. Vervolgens mocht eenieder zijn flessen opleggen in de kelders van de Abdij, om daar een jaar lang te laten rijpen.

Het was de opzet van Brouwerij Egmond de uitgifte op feestelijke wijze te laten plaatsvinden, maar als gevolg van de Coronamaatregelen gold, in nauwe samenwerking met de Abdij van Egmond, een aangepast programma.

Toch kwamen velen vol verwachting hun fles ophalen en gezien alle reacties, overtrof de smaak van het bier alle verwachtingen.